Je bent ons onderweg tegengekomen en nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen?

Op dit moment zijn we bezig met het maken van opnames voor onze nieuwe historische reisdocumentaire Langs de Dedemsvaart.

Van Kampen naar Moskou

In de vorige jaren hebben we gewerkt aan de serie ‘Van Kampen naar Moskou’. We verkenden toen de voormalige handelsroute die liep van Kampen naar Hardenberg. In de serie gingen we op zoek naar sporen van handel en internationale connecties.

Je kunt de serie via deze link bekijken: Van Kampen naar Moskou

Langs de Dedemsvaart

Voor Langs de Dedemsvaart focussen we ons de mensen die zijn gaan wonen langs het kanaal dat liep van Hasselt naar Gramsbergen en een afsplitsing had naar Coevorden. Op deze website vind je al enkele verhalen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief met meer verhalen en blijf daardoor ook op de hoogte van de publicatie van onze afleveringen.

Wie zijn wij?

Het uitvoerend team voor Langs de Dedemsvaart bestaat uit slechts twee mensen, maar om ons heen is een heel netwerk aan relaties die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het succes van de serie. Zonder hen kunnen we ons werk niet doen.

Milton Kam

Geboren in Suriname, maar lang is hij er niet gebleven. Op zijn 21ste emigreerde Milton naar New York. Daar ontwikkelde hij zich tot een zeer gerespecteerde cameraman die altijd klaar staat voor een uitdagend filmproject. Of het nu om een internationale documentaire gaat voor een NGO, een grote tv-productie voor Netflix of een kleine filmproductie, zolang hij in het verhaal en de regisseur gelooft, gaat hij ervoor. Milton heeft een perfect oog voor compositie en werkt het liefst met natuurlijk licht. 

Voor Langs de Dedemsvaart verzorgt Milton niet alleen het beeld, maar doet hij ook de montage, kleur- en geluidsmontage van elke aflevering. Taken die hij normaal niet uitvoert en hem uitdaagt om nog meer na te denken over de opbouw van scenes zodat er een beeldend verhaal ontstaat die de kijker meeneemt op reis. 

Meer informatie over Milton Kam vind je op zijn website en IMDB

Heleen Westerman

Geboren net buiten Dalfsen, vlakbij Zwolle, wilde Heleen vroeger maar één ding: de wereld verkennen! Tijdens haar studie en werk heeft ze elke mogelijkheid aangegrepen om te reizen door Europa en daarbuiten. Als projectmanager had ze altijd veel oog voor communicatie. Als docent en onderwijsmanager creëerde ze uitdagende curricula en stimuleerde ze persoonlijke ontwikkeling. Nu als tekstschrijver en journalist, is ze een doorgeefluik die mensen, verhalen en plaatsen op een toegankelijke wijze zichtbaar maakt voor de buitenwereld. 

Voor Langs de Dedemsvaart verzorgt Heleen het vooronderzoek, organiseert en plant de opnames, onderhoudt contact met relaties en schrijft het script voor elke aflevering. Samen met Milton geeft zij vorm aan elke aflevering met haar oog voor verhaallijnen. Daarnaast daagt zij zichzelf uit om voor de camera een verhaal te vertellen dat de kijker nieuwsgierig maakt en/of verrast. 

Meer informatie over Heleen Westerman vind je op haar website en Linkedin

Je kan de inhoud van deze pagina niet kopiëren